SLET 2024 očima Páji ze Sokolhraní

Když se řekne Všesokolský slet, málo koho napadne, co všechno se pod tímto pojmem skrývá.

Pokusím se na pár řádcích shrnout alespoň trošku z toho mnoha, co prožil náš kutnohorský tým, který se rozhodl nacvičit skladbu Sokolhraní, skladbu určenou pro mladší žactvo.

V číslech lze vše vyjádřit docela jednoduše: 45 základních postavení, stovky prvků na hudbu, 10 kutnohorských sokolíků ve věku od 6 do 10 let, dlouhé hodiny studování materiálů, dlouhé hodiny dřiny v tělocvičně, 3 župní slety, 1 vrchol všeho – XVII. Všesokolský slet, 1 týden v Praze spojený s nácviky v celkovém počtu 1314 cvičenců, 1 noční vystoupení, 1 vystoupení v odpoledních hodinách.

Co však jednoduše vyjádřit nejde, jsou emoce a zážitky, které si za poslední půl rok odnášíme. Pomalými krůčky jsme se posouvali k cíli. Děti absolvovaly nespočet situací, ve kterých projevily svou sílu a vytrvalost. Neodradilo je špatné počasí, stres z vystupování před diváky za deště, v blátě, ve vedru, únava ani tlačenice v davech při čekání na svých 7 minut slávy 🙂. Společně se svými rodiči vstoupily do neznáma, ze kterého nešlo vystoupit a zvládly to na jedničku. Tribuny po vystoupení burácely nadšením, děti zářily úsměvy, rodiče se dmuli pýchou a dmout se budou ještě dlouho 🙂 Slzy dojetí se leskly v oku snad každého diváka.

Nad vstupem na stadion nás každý den vítal nápis „Jedinec nic, celek vše.“ Až když to člověk zažije na vlastní kůži, pochopí sílu těchto slov 🙂

Jsem moc ráda, že jsme se v kutnohorském Sokole sešli se skvělými lidmi, že jsme měli morální i materiální podporu vedení, že jsme v sobě našli dostatek energie dotáhnout naše snažení až do Edenu 🙂.

Velké díky patří samozřejmě všem lidem, kteří přiložili ruku k organizaci sletu. Byla to neskutečná jízda a zážitek na celý život!!!!!

Ještě jednou díky za vše 😊

Cvíča Pája