Setkání cvičitelů všestrannosti v Poděbradech

V neděli 12.11.2017 jsme vyrazili na župní setkání náčelníků, náčelnic a cvičitelů do Poděbrad. Pozvánka slibovala zajímavý program a skutečnost předčila naše očekávání.

Hned po příjezdu jsme se rozhýbali při salse s Lindou Novákovou. Uvolnili jsme si boky, protáhli ruce a nakonec se nasmáli při „rytmické hře“ na píseň Lollipop. Lenka s Petrou se určitě nechaly inspirovat 🙂

Náledovala spousta informací ohledně našeho sokolského konání v župě, informace ke Sletu a hlavně k financování činnosti jednot.

Po vydařeném obědě v nedaleké restauraci následoval další blok informací a když nám slehlo, opět jsme šli cvičit. Tentokrát nás „protáhla cvičením“ Markéta Rožová, cvičitelka Věrné gardy. Krom praktických ukázek dala i praktická doporučení, ze kterých budou pro svoje cvičení zajisté čerpat Jana, Bohunka a František.

Poslední část byla určena spíše mladším cvičitelům a cílena na dětské cvičence. Začali jsme zábavnou honičkou, protáhli jsme si nohy a celé tělo s mistryní ČR ve šplhu a nakonec jsme si mohli vyzkoušet úžasnou pomůcku pro trénink gymnastiky, Airtrack. Jedná se o „nafukovací koberec“, který umožňuje snazší nácvik gymnastických prvků, lepší odraz a měkký dopad. Po dlouhé době si někteří z nás vyzkoušeli nejen kotrmelec popředu a pozadu, ale i hvězdu, přemet a mnoho zajímavého posilování s využitím Airtracku.

Nakonec je třeba ještě poděkovat za dokonalý servis pořádající jednotě Sokol Poděbrady a super občerstvení v režii Věrné gardy 🙂

Pavlína

[Not a valid template]